اگرچه بخش اعظم مسافران هارتسفیلد جکسون داخلی هستند، اما این فرودگاه توانسته از سال ۱۹۹۸ تاکنون لقب شلوغترین فرودگاه جهان را از آن خود کند. بعد از هارتسفیلد جکسون، فرودگاههای پکن و دبی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
شلوغترین فرودگاه جهان از نظر جابجایی مسافر را با توجه به لغو سفرهای هوایی در سال ۲۰۲۰ به خاطر ترس از گسترش ویروس کرونا نمیتوان نامگذاری کرد، اما همانطور که گفته شد این لقب تا سال 2019 به فرودگاه هارتسفیلد-جکسون آتلانتا داده شده است.
البته سازمان بینالمللی حملونقل هوایی (IATA) پیشبینی میکند که سال جاری از نظر تقاضا برای سفرهای هوایی رونق خواهد گرفت. بر اساس تخمین این سازمان، ۴.۷۲ میلیارد مسافر با هواپیماها به سفر خواهند رفت و این رقم در مقایسه با ۴.۴۵ میلیارد مسافر سال ۲۰۱۹ در حدود ۴ درصد افزایش مییابد.
بر اساس آمار شورای فرودگاههای بینالمللی، ۱۰ فرودگاه شلوغ دنیا در سالهای گذشته، امسال نیز در همین جایگاه باقی خواهند ماند. پر رفتوآمدترین فرودگاههای جهان به ترتیب زیر هستند:
- فرودگاه بینالمللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا
- فرودگاه بینالمللی پکن
- فرودگاه بینالمللی دبی
- فرودگاه بینالمللی لسآنجلس
- فرودگاه هاندا توکیو
- فرودگاه بینالمللی اوهر
- فرودگاه بینالمللی هیترو لندن
- فرودگاه بینالمللی هنگکنگ
- فرودگاه بینالمللی پودونگ شانگهای
- فرودگاه بینالمللی شارل دوگل
در ادامه بیشتر به ویژگیهای هر فرودگاه و تعداد مسافران جابجاشده در آنها اشاره خواهیم کرد.
۱. فرودگاه بین المللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا – ۱۰۷.۴ میلیون مسافر
هارتسفیلد جکسون که در سپتامبر ۱۹۸۰ افتتاح شد، از سال ۱۹۹۸ تاکنون هرساله بهعنوان شلوغترین فرودگاه جهان انتخاب شده است. این فرودگاه از نظر نشستوبرخاست هواپیماها، دومین در جهان است.
موقعیت مکانی آتلانتا و فاصلهی پروازی دوساعتهی آن با تقریباً ۸۰ درصد از شهرهای آمریکا، به شهرت این فرودگاه کمک شایانی کرده است. درواقع اکثر ترافیک فرودگاه آتلانتا در خدمت پروازهای داخلی است. به همین خاطر نام فرودگاه هارتسفیلد حتی در بین ۲۰ فرودگاه برتر دنیا از نظر ترافیک مسافران بینالمللی نیز قرار ندارد.
۲. فرودگاه بین المللی پکن – ۱۰۱ میلیون مسافر
فرودگاه بین المللی پکن با سرویسدهی به ۱۴ میلیون مسافر بیشتر نسبت به فرودگاه بینالمللی توکیو، توانسته بهراحتی لقب شلوغترین فرودگاه آسیا را برای خود کند. این فرودگاه سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون مسافر جابجا میکند.
ازآنجاییکه پکن برای برگزاری مسابقات المپیک تابستانی ۲۰۰۸ آماده میشد، چینیها ترمینال عظیم شمارهی ۳ را به این فرودگاه اضافه کردند که از پکن به بیش از ۱۲۰ مقصد بینالمللی پرواز داشت. فرودگاه پکن همچنان نیز یکی از قدرتمندترین فرودگاههای دنیا از نظر نرخ رشد ظرفیت محسوب میشود و سال گذشته ۵.۴ درصد دیگر به ظرفیت آن اضافه شده است.
۳. فرودگاه بین المللی دبی – ۸۹.۱ میلیون مسافر
فرودگاه بین المللی دبی بهعنوان اصلیترین فرودگاه امارات متحده عربی، شلوغترین فرودگاه دنیا از نظر مسافران بینالمللی نیز محسوب میشود. فرودگاه دبی در سال ۲۰۱۸ تقریباً از ۸۹ میلیون مسافر از خارج از کشور میزبانی کرد. وقتیکه ترمینال شماره ۳ در سال ۲۰۰۸ تکمیل شد، اینجا بزرگترین سازهی جهان بود و این افتخار تا سال ۲۰۱۳ در اختیار فرودگاه دبی قرار داشت.
مرکز خرید اجناس معاف از عوارض گمرکی که در بیرون فرودگاه دبی قرار دارد، موفقترین خردهفروش فرودگاهی در جهان است و توانسته در سال ۲۰۱۳ بهتنهایی مبلغ افسانهای ۱.۸ میلیارد دلار درآمد کسب کند.